Sleva 250 Kč na produkt měsíce. Více zde.

Krok po kroku, jak si vybrat ty správné kožené rukavice

Kožené rukavice nejsou jen stylovým doplňkem, ale také praktickým kouskem, který vám poskytne komfort, ochranu a eleganci. Výběr těch správných rukavic se může zdát složitým, a proto jsme pro vás v BOHEMIA GLOVES připravili tento přehledný průvodce. Dozvíte se, jaký model ideálně zvolit podle příležitosti, ročního období či materiálu. Pojďme tedy do toho.

Krok 1: Na jakou příležitost rukavice potřebujete?

Prvním klíčem k výběru je určit, při jaké příležitosti budete rukavice nejvíce využívat. Potřebujete elegantní doplněk ke svému business outfitu, sportovní rukavice na řízení, nebo odolné kožené rukavice pro outdoorové aktivity?

  • Pro běžné nošení ve městě nebo na procházkách doporučujeme klasické vycházkové rukavice. Na podzim a zimu zvolte modely s podšívkou, v teplejších měsících naopak varianty bez ní.
  • Pro business styl jsou ideální jemné rukavice z jehnětiny s ozdobným zápěstím, které perfektně doplní trenčkot nebo vlněný kabát.
  • Pokud dáváte přednost ležérnímu stylu, jako jsou džíny a sportovní bunda, zvolte rukavice z amerického jelena – praktické a pohodlné pro každodenní nošení.
  • Svatební rukavice jsou zase skvělým výjimečným doplňkem k uchování krásných vzpomínek ve váš významný den. V zimních se hodí s kožíškem a v letních rukavice z jemného textilu s perličkami.

Krok 2: Výběr podle ročního období

Dalším krokem je zvážit, v jakém ročním období budete rukavice nosit. Materiál i podšívka hrají důležitou roli v tom, jak dobře vás rukavice ochrání před chladem či vlhkem.

  • Zimní měsíce: Pro chladné dny vybírejte rukavice s teplými podšívkami, jako je králičí kožešina, přírodní beránek nebo kašmír. Tyto podšívky vás udrží v teple i v mrazivém počasí. Naše nabídka zahrnuje i modely z amerického jelena, které v kombinaci s těmito podšívkami zajistí maximální komfort.
  • Celoroční rukavice: Pokud hledáte rukavice vhodné na celý rok, doporučujeme lehčí modely bez podšívky, které využijete v přechodných obdobích nebo při cestování.

Krok 3: Výběr správné velikosti

Správná velikost rukavic je naprosto klíčová. Rukavice by měly na ruce přiléhat pohodlně, aniž by byly příliš těsné. Na našich stránkách najdete detailní návod, jak správně změřit ruku a jak vybrat velikost rukavic.

A jak poznáte, že jste zvolili nejlépe?

  • Do rukavice vsunete ruku pohodlně, na zhruba tři až pět popotažení. Ať nevklouznete velmi snadno, ale ani se do ní nemusíte soukat na sílu.
  • Prsty výrazně nepřečnívají a celkově na ruce kůže neplandá, nebo není možné přebývající materiál vzít mezi prsty. 
  • Rukavice by měla na ruce hezky sedět a přiléhat ve všech částech.
  • Pokud jsou na rukavicích pásky nebo patky s drukem, tak se pohodlně zapínají a silně nepnou.

Krok 4: Jaký typ rukavic zvolit pro řízení či sportu?

Jste milovníkem rychlých kol nebo sportovních činností? Pak určitě oceníte speciální kategorie rukavic pro spoustu akčních chvil.

  • Automobilové rukavice: Vyberte si modely s děrováním, které umožní snadné ovládání volantu i při dlouhých cestách. Pro pohodlí zvažte varianty bez prstů, pokud často používáte dotykové obrazovky.
  • Motocyklové rukavice: Hledáte něco univerzálního? Vyzkoušejte naše rukavice, které fungují jak na skútr, tak do auta. Pokud potřebujete extra odolnost, sáhněte po modelech z teletiny s voděodolnou úpravou.
  • Golfové rukaviceKvalitní rukavice se vyrábějí v pravém i levém provedení z prémiové jehnětiny. Jsou ušité na štěp, aby švy netlačily při úchopu hole.
  • Kožené rukavice na gril: Nejlepší volba pro grill mastery. Rukavice jsou vyrobeny z odolné štípenky. Jsou vysoké a skvěle vás ochrání při manipulaci nad ohništěm.

Péče o rukavice

Aby vám kožené rukavice dlouho vydržely, je potřeba jim věnovat odpovídající péči. Pravidelně je očistěte jemným kartáčem od prachu, nebo čistěte vlhkým hadříkem.  Pomačkané prsty si natáhněte a celkově rukavice po použití uhlaďte. Budou tak skvěle připravené na další použití.

Další tipy na závěr

  • Nejprodávanější rukavice: A pokud stále váháte, podívejte se do sekce nejprodávanějších modelů. Najdete tam ověřenou klasiku našich zákazníků. Tam při výběru opravdu neminete.
  • Dárkový poukaz: Pokud si nejste jistí, jaký model by byl pro vaše blízké ten pravý, můžete jim darovat poukaz na nákup rukavic. Je to ideální volba, když chcete nabídnout skvělý dárek a praktičnost zároveň.

Věříme, že vám náš průvodce pomůže najít ty pravé kožené rukavice, které budou nejen skvěle vypadat, ale také dlouho vydrží a poskytnou vám maximální komfort. A pokud se stane, že vám rukavice nesedí dobře, využijte bezplatnou výměnu nebo vrácení zboží. Navštivte náš e-shop a objevte bohatou nabídku rukavic pro každou příležitost!