Sleva 250 Kč na produkt měsíce. Více zde.

Trendy podzim zima pro rok 2024: Kožené rukavice jako šik doplněk pro každého

Podzim a zima jsou období, kdy móda získává nový rozměr. Přichází vrstvení, teplé materiály a důraz na detaily, které nejen zahřejí, ale také dodají celkovému vzhledu šmrnc. Jedním z takových doplňků jsou kožené rukavice. Ať už jste milovníkem klasiky nebo sledujete nejnovější módní trendy, kožené rukavice se letos stávají nepostradatelnou součástí šatníku. Pojďme se podívat na hlavní trendy pro sezónu podzim/zima 2024 a zjistit, proč jsou kožené rukavice tak důležité pro váš chladnější outfit.

Co letos frčí?

Každá sezóna přináší nové módní výstřelky, a letošní podzim a zima nejsou výjimkou. Designéři opět vsadili na eleganci, praktičnost a kombinaci luxusních materiálů s moderními střihy. Zde jsou hlavní trendy, které si rozhodně nenechte ujít.

1. Barevná paleta: Více než jen černá

Zatímco černé kožené rukavice jsou stále klasikou, letošní sezóna přináší hravé barevné variace. Tóny bordókoňak, zelené nebo temně modré jsou velkým hitem. Tyto barvy skvěle ladí s podzimními i zimními outfity a dodají vašemu vzhledu jemný nádech originality. Neváhejte experimentovat s odstíny, které zároveň hezky doladí vaši kabelku, boty nebo klobouk.

2. Kontrastní prošívání a detaily

Rukavice s výrazným prošíváním nebo kovovými prvky jsou další módní novinkou. Kontrastní stehy v bílé barvě vynikají na tmavších rukavicích a dodávají jim moderní vzhled. Některé modely jsou doplněny decentními cvočky a perforací – zdobnými dírkami, které podtrhují stylový design.

3. Zateplené kožené rukavice: Styl a komfort v jednom

Tato sezóna klade důraz nejen na estetiku, ale také na praktičnost. Zimní chlad dokáže být nepříjemný, a proto jsou zateplené kožené rukavice naprostou nutností. Ty se hodí, když už venku opravdu mrzne. Kvalitní podšívky z ovčí vlny nebo kašmíru nejen zahřejí, ale zajistí i maximální pohodlí během chladných dnů. Na podzim skvěle využijete rukavice bez podšívky, kdy pocítíte jemnost materiálu přímo na vlastní kůži. Kůže má termoregulační vlastnosti, a navíc absorbuje i pot z vašich dlaní.

4. Delší střihy pro elegantní vzhled

Trendem letošní sezóny jsou také delší rukavice, které sahají nad zápěstí. Tyto prodloužené modely nejsou jen praktické (chrání více kůže před chladem), ale také vypadají velmi elegantně, ať už je nosíte s kabátem, nebo s výraznějším svetrem

5. Minimalismus versus zdobnost

Letos se móda pohybuje mezi dvěma extrémy – minimalistické čisté linie versus bohatě zdobené detaily. Některé rukavice sází na jednoduchost a eleganci, zatímco jiné se pyšní ozdobnými prvky, jako jsou výrazné stehy nebo dokonce kožešinové lemy

A jak vybrat ty správné rukavice?

Výběr správných kožených rukavic není jen o stylu, ale také o pohodlí a funkčnosti. Při nákupu se zaměřte na několik důležitých faktorů:

  • Materiál: Nejlepší jsou rukavice z pravé kůže, která poskytuje optimální kombinaci tepla, odolnosti a komfortu.
  • Podšívka: Pokud hledáte zimní rukavice, volte zateplené modely s podšívkou z kašmíru nebo vlny. Tyto materiály zajistí, že vám bude příjemně i v mrazivém počasí.
  • Velikost: Rukavice by měly dobře padnout, aby nebyly příliš těsné ani volné. Ideální je, když mezi prsty a materiálem zůstane jen minimální mezera.

Pro více informací si přečtěte článek, jak krok po kroku vybraty ty správné kožené rukavice.

Ať už preferujete klasický nebo moderní styl, kožené rukavice jsou doplňkem, který by neměl chybět ve vašem šatníku. Nejenže vás ochrání před nepříznivým počasím, ale zároveň dodají vašemu outfitu sofistikovaný vzhled. V sezóně podzim/zima 2024 jsou kožené rukavice klíčovým módním prvkem, který spojuje eleganci s praktičností.

Chcete-li se podívat na aktuální kolekci a dozvědět se více o nejnovějších novinkách, navštivte naše stránky www.bohemiagloves.com, kde najdete také trendy a tipy, jak správně pečovat o své kožené rukavice.